Tevékenységek

Chata Pieniny

aktivity
Pieninský národný park

Pieniny Nemzeti Park

A Pieniny természetes szépségével, kulturális értékeivel és folklór hagyományaival vonzza a látogatókat.

Gorállá avatás

A Chata Pieniny legnagyobb attrakciója

A avatást Ján Gondek – pieniny-i gorál hajtja végre. Az avatás közben gorál népi zene a szórakoztatja a résztvevőket. Van néhány gorál a szlovák kormányban is.

Tutajozás

FELEJTHETETLEN TUTAJOZÁS ÉS RAFTING A DUNAJEC FOLYÓN

A tutajozás/rafting 1-3 órát vesz igénybe, a táv hosszától és a Dunajec folyó szintjétől függően. Az evezés a szlovák oldalon Lesnice-ben, a lengyelországi turisztikai határátkelőhelyen (Szcawnicza) és a Chata Pieniny-nál ér véget.

A program áprilistól októberig aktuális, vagy néha tovább is, az időjárástól függően. A tutajozás után csoportokat és különálló turistákat ebédel várjuk nálunk, vagy pikniket készítünk a természetben gorál zene kíséretében.

Piknikek

NYÁRI SPECIALITÁSOK GRILLEZÉSE TŰZÖN

A klasszikus étkezés mellett a Chata Pieninz különféle piknikeket kínál: természetben, fedett piknikterületen természetes tűzzel. Az ételek különféle különlegességek, mint pld. a füstölt pisztráng, sült bárány egész csoportok számára, grillezés, gorál gulyás stb. A jó hangulatról valódi gorál zenészek gondoskodnak.

Sport

TEVÉKENYSÉGEK MINDENKI SZÁMÁRA

A Chata Pieniny minden évben megszervezi a Lesnica – Szczawnicza Nemzetközi Hegyi Duatlont, ahol Európa vezető sportolói vesznek részt.

Nyáron a Chata Pieniny kocsikázást, Dunajeci tutajozást, vadvízi evezést gumihajókon, kerékpározást a megjelölt túraútvonalakon, idegenvezetési szolgáltatásokat és teljes sportprogramot a sportpályákon (teniszpályák, röplabdapálya stb.) is kínál.

Tri Koruny (Három Korona)

Felejthetetlen kilátás

A Červený Kláštor (Vörös Kolostor)-ban található gyaloghídnak köszönhetően átmehetünk a lengyel Pieniny-ba – túrázhatunk a nagyon híres Tri Koruny (Három Korona)-ban. A Három Korona az elnevezését a Vörös Kolostorból látható kilátásnak kösyönhetően kapta, de Pieninyben valójában nem három, hanem öt korona található. A legmagasabb Okraglica (982 m tengerszint feletti magasság), a másik négy korona: Pańska Skala, Plaska Skala, Ganek és Nad Ogródky.